Jesteś tutaj:  wieniawski.pl / Towarzystwo Muzyczne / Polityka prywatności

Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies w witrynie internetowej www.wieniawski.pl i na fanpage'u stowarzyszenia


W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb i preferencji użytkownika, celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie.

_________________________________

Administratorem danych osobowych pozostawionych na fanpage'u na facebooku (www.facebook.com/pg/HenrykWieniawski) jest Towarzystwo Muzyczne im. Henryka Wieniawskiego w Poznaniu, ul. Świętosławska 7 (dalej jako „Administrator” lub „Towarzystwo”). Dane osobowe zbierane są przez Towarzystwo w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów jakim jest promocja Administratora – zgodnie z art. 6 ust. 1 lit f rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/56/WE (dalej jako „RODO”). Jednocześnie dane osobowe będą przetwarzane na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody polegającej na dobrowolnym pozostawieniu danych osobowych na stronie fanpage'u – art. 6 ust. 1 lit a RODO. Zgoda może zostać wycofana w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych do czasu wycofania zgody.

Dane osobowe będą przetwarzane przez pracowników Administratora danych osobowych oraz podmioty, którym dane te zostaną powierzone na podstawie pisemnej umowy, w szczególności podmiotom świadczącym na rzecz Administratora usługi informatyczne, telekomunikacyjne, drukarskie.

Dane osobowe przetwarzamy przez okres niezbędny do realizacji poszczególnych celów przetwarzania, to jest:

  • na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody (art. 6 ust. 1 lit a RODO) - do czasu wycofania zgody na takie przetwarzanie;
  • do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów – z poszanowaniem Państwa praw i wolności, do czasu wypełnienia naszych prawnie uzasadnionych interesów stanowiących podstawę tego przetwarzania, przez okres niezbędny dla realizacji ewentualnych roszczeń lub do czasu wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, o ile nie występują prawnie uzasadnione podstawy dalszego przetwarzania.


Przysługuje Państwu prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo do ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania, przeniesienia lub do ich usunięcia oraz wniesienia sprzeciwu. Państwa dane osobowe nie są przekazywane do odbiorców w krajach spoza Unii Europejskiej.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, że przetwarzamy Państwa dane osobowych niezgodnie z postanowieniami RODO.